WeldTech logo
Artikler

Artikler

Ta kontakt for flere tips

Hva er forskjellen på MIG og TIG sveising?

I likhet med MIG/MAG bruker TIG-metoden gass for å beskytte mot oksygen. I motsetning til dekkede elektroder og MIG/MAG, så er sveisetråden separat fra sveisepistolen. Sveisepistolen har en elektrode laget av wolfram, med svært høyt smeltepunkt, som holder lysbuen i gang.

Hva sveises med MIG?

MAG-prosessen anvendes både til ulegerte, lavlegerte og høylegerte materialer. Ved MIG-sveising bruker man derimot inertgasser, altså ikke-reagerende gasser, som rent argon og helium eller blandinger av argon og helium. Prosessen er egnet til sveising av aluminium, kobber, magnesium og titan.

Hvordan sveise med MMA?

MMA-sveising krever en strømforsyning, en jordingskabel og en sveisekabel utstyrt med elektrodeholderen.

Unngå rust på rustfritt stål

Rustfritt stål på båten er dessverre ingen garanti mot rust eller utstyrets robusthet. Her er en guide om hvordan den holdes flott og fri for rust.

Relatert innhold
Bredt utvalg sveisekurs

Ønsker du sveisesertifisering? Vi tilrettelegger for sertifisering, kursing og opplæring for industri, nav, private aktører og den videregående skole.

Inspeksjon og sveisetekniske tjenester

WeldTech leverer tjenester som supervising, sveiseteknisk rådgivning, sveiseteknisk ledelse, og er behjelpelig med kvalifisering av sveiseprosedyrer.